• Посилання скопійовано

Розрахунки коригування до податкових накладних: терміни реєстрації

Податківці роз'яснили порядок реєстрації у ЄРПН розрахунків коригування до податкових накладних, у тому числі з датою складання до 01.02.2015 року

Розрахунки коригування до податкових накладних: терміни реєстрації

ДФСУ у листі від 16.11.2015 р. №24356/6/99-99-19-03-02-15 зазначила, розрахунок коригування, що передбачає зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, складений до податкової накладної (у тому числі з датою складання до 01.02.2015), на покупця – платника податку, підлягає реєстрації в ЄРПН, починаючи з 29.07.2015, отримувачем (покупцем) таких товарів/послуг.

За загальним правилом реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування у ЄРПН здійснюється не пізніше 15 календарних днів, наступних за датою їх складання.

Водночас продовжено термін реєстрації податкових накладних, дата складання яких припадає на період з 1 липня 2015 року по 30 вересня 2015 року (включно).

Для таких податкових накладних встановлюються такі строки реєстрації:

  • складені з 1 по 15 день (включно) місяця у період з 1 липня 2015 року по 30 вересня 2015 року, - до останнього дня (включно) місяця, в якому вони були складені;
  • складені з 16 по останній день (включно) місяця у період з 1 липня 2015 року по 30 вересня 2015 року, - до 15 числа (включно) місяця, наступного за місяцем, в якому вони були складені.

Ці терміни застосовуються і до реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування.

Додатково податківці роз'яснюють: оскільки термін реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування обмежений 180 календарними днями з дати їх складання, то постачальник у випадку зменшення суми компенсації на його користь має право зменшити суму податкових зобов'язань лише після реєстрації отримувачем в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної, але не пізніше ніж 365 календарних днів з дати його складання.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»