• Посилання скопійовано

НБУ нагадує про зміни в обрахуванні об'єкта оподаткування податком на прибуток

Банки обчислюватимуть податок на прибуток на основі фінансового результату за даними фінансової звітності, складеної за міжнародними стандартами фінансової звітності

НБУ нагадує про зміни в обрахуванні об'єкта оподаткування податком на прибуток

НБУ у листі від 23.01.2015 р. № 12-111/4178 нагадав про зміни до порядку обрахування об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств відповідно до Закону №77-VIII. Отож, починаючи з 2015 року для обрахунку об'єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухобліку та фінзвітності щодо доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування за тими стандартами бухгалтерського обліку, які застосовує згідно з Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

Отже, банки обчислюватимуть податок на прибуток на основі фінансового результату за даними фінансової звітності, складеної за міжнародними стандартами фінансової звітності.

З метою уникнення податкових ризиків банкам необхідно забезпечити відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ, включаючи нараховані доходи за кредитами та спеціальні резерви, сформовані у зв'язку зі знеціненням (зменшенням корисності) активів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»