• Посилання скопійовано

Знято контроль графи 5.1 при заповненні зведеної податкової накладної

Оскільки ДФСУ скасувала обмеження щодо заповнення колонки 5.1, зведену податкову накладну можна реєструвати з будь-яким значенням Одиниці виміру відповідно до довідника КСПОВО

Знято контроль графи 5.1 при заповненні зведеної податкової накладної

Напоминаем плательщикам, что согласно письму № 29163/7/99-99-19-03-02-17 от 07.08.2015 г., и в соответствии с пунктом 198.5 статьи 198 раздела V НКУ налогоплательщик, который использует приобретенные товары или услуги в необлагаемых операциях или не в хозяйственной деятельности, обязан начислить себе налоговые обязательства, исходя из базы налогообложения. Для этого плательщик обязан составить сводную налоговую накладную не позднее последнего дня отчетного (налогового) периода и зарегистрировать ее в ЕРНН.

В соответствии с действующим Порядком заполнения налоговых накладных, утвержденным приказом Министерством финансов Украины от 22.09.2014 г. № 957, где не прописано четкого определения сводной налоговой накладной, ГФСУ отменила ограничения по заполнению колонки 5.1. Следовательно сводную НН можно регистрировать с любым значением Единицы измерения в соответствии со справочником КСПОВО.

Джерело: «M.E.Doc IS»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»