• Посилання скопійовано

Головний бухгалтер несе відповідальність за порушення ведення бухобліку

Головний бухгалтер у випадках вчинення неправомірних дій несе відповідальність згідно з чинним законодавством

Головний бухгалтер несе відповідальність за порушення ведення бухобліку

Мінсоцполітики зазначило, що головний бухгалтер або особа (бухгалтер), на яку покладено ведення бухгалтерського обліку, зобов'язаний діяти в межах повноважень, коло яких визначено ст. 8 Закону про бухоблік, Типовим положенням та положенням про бухгалтерську службу відповідного підприємства, установи, організації або посадовою інструкцією з визначенням конкретних завдань і обов'язків, функцій, прав і відповідальності.

Водночас керівник підприємства зобов'язаний створити необхідні умови для правильного ведення бухгалтерського обліку, забезпечити неухильне виконання всіма підрозділами, службами та працівниками, причетними до бухгалтерського обліку, правомірних вимог бухгалтера в частині дотримання порядку оформлення та подання для обліку первинних документів.

Відповідальність за несвоєчасне складання первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку та недостовірність відображених у них даних несуть особи, які склали та підписали ці документи.

Головний бухгалтер у випадках вчинення неправомірних дій несе відповідальність згідно з чинним законодавством, зокрема, Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (Лист Мінсоцполітики від 23.07.2013 р. №772/13/84-13).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »