• Посилання скопійовано

Податки за старим місцем обліку, звітність - за новим

Податківці розповіли про порядок перерахування військового збору великим платником податків після його переведення на облік за новим місцем обліку

Податки за старим місцем обліку, звітність - за новим

Головне управління ДФС у м. Києві повідомляє, що нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу для податку на доходи фізичних осіб, за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Бюджетним кодексом визначено перелік доходів, що включаються до складу доходів Державного бюджету України.

Військовий збір належить до доходів загального фонду Державного бюджету України відповідно до п. 29.2 ст. 29 Бюджетного кодексу.

Разом с тим, пунктом 64.7 ст. 64 Податкового кодексу передбачено, що великий платник податків, щодо якого центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику, прийнято рішення про переведення на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків чи інший контролюючий орган, після взяття його на облік за новим місцем обліку зобов’язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у контролюючих органах, а подавати податкову звітність та виконувати інші обов’язки, передбачені ПКУ, за новим місцем обліку.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »