• Посилання скопійовано

Бухгалтеру додадуть нових обов'язків

З 7 лютого 2015 року запрацює нова норма Закону про бухоблік, яка зобов'язує головного бухгалтера інформувати Держфінмоніторинг про фінансові операції

Бухгалтеру додадуть нових обов'язків

С 7 февраля 2015 года заработает новая норма п. 7 ст. 8 Закона о бухучете, обязывающая главного бухгалтера (лицо, на которое возложено ведение бухгалтерского учета предприятия) информировать Госфинмониторинг о финансовых операциях.

Порядок и случаи предоставления такой информации предусмотрены Законом «О предотвращении и противодействии легализации (отмыванию) доходов, полученных преступным путем, финансированию терроризма и финансированию распространения оружия массового уничтожения» от 14.10.2014 г. № 1702-VII.

При этом бухгалтер не несет дисциплинарной, административной, гражданско-правовой и уголовной ответственности за представление такой информации, даже если такими действиями причинен вред юридическим или физическим лицам, а также за другие действия, совершенные в рамках Закона № 1702-VII.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »