• Посилання скопійовано

Бюджетники отримали новий порядок бухобліку окремих активів та зобов'язань

Порядок визначає методологічні засади формування у бухобліку інформації про операції з грошовими коштами, розрахунками в національній та іноземних валютах із дебіторами та кредиторами бюджетних установ

Бюджетники отримали новий порядок бухобліку окремих активів та зобов'язань

Мінфін наказом від 02.04.2014 р. № 372 затвердив Порядок бухгалтерського обліку окремих активів та зобов'язань бюджетних установ.

Цей Порядок визначає методологічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про операції з грошовими коштами, розрахунками в національній та іноземних валютах із дебіторами та кредиторами бюджетних установ.

Окрім того, внесено зміни в Типову коресподенцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов'язаннями бюджетних установ (додаток 2 до Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ). Зокрема, зміни стосуються обліку необоротних активів та операцій з грошовими коштами.

Затверджено також нову форму Довідки про операції в іноземній валюті.

Визнано такими, що втратили чинність, накази Держказначейства:

 - від 08 травня 2001 року № 73 "Про затвердження Порядку списання кредиторської заборгованості бюджетних установ, строк позовної давності якої минув", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29 травня 2001 року за № 458/5649 (із змінами);

- від 24 липня 2001 року № 126 "Про затвердження Порядку відображення в обліку операцій в іноземній валюті", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06 серпня 2001 року за № 670/5861 (із змінами);

 - від 26 грудня 2003 року № 242 "Про затвердження Інструкції з обліку коштів, розрахунків та інших активів бюджетних установ", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 січня 2004 року за № 106/8705 (із змінами).

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На даний час офіційно не оприлюднений.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»