• Посилання скопійовано

Держсектору: як враховувати додаткові вкладення у безкоштовні основні засоби

Мінфін рекомендує відкривати нові субрахунки третього порядку до рахунків обліку необоротних активів для накопичення інформації про витрати, пов'язані з оприбуткуванням безоплатно отриманих об'єктів основних засобів

Держсектору: як враховувати додаткові вкладення у безкоштовні основні засоби

Типовая корреспонденция субсчетов бюджетных учреждений не содержит соответствующих проводок для включения дополнительных расходов (доставки, монтажа, наладки и т. п.) в первоначальную стоимость бесплатно полученных ОС. Не предусмотрена также и возможность аккумулировать такие расходы на «капитальных» счетах (14 «Незавершенные капитальные инвестиции»).

В таком случае специалисты Минфина рекомендуют открывать новые субсчета третьего порядка к счетам учета необоротных активов для накопления информации о расходах, связанных с оприходованием безвозмездно полученных объектов ОС.

Письмо Минфина от 21.07.2015 г. № 31-11420-08-10/23506.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»