• Посилання скопійовано

Звіт про водокористування перестаємо подавати лише після надання до ДПС відповідної заяви

Згідно з інформацією ДПСУ, неплатники збору за спецводокористування можуть припинити подавати звітність з цього податку тільки після подання до ДПС заяви про відсутність об'єкта оподаткування

ДПСУ зазначила, що суб’єкти господарювання, які використовують воду тільки для задоволення власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, починаючи з 1 липня 2012 року не є платниками збору за спеціальне використання води.
Під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.
Оскільки податковим періодом зі збору за спеціальне використання води є квартал, то такі суб’єкти господарювання починаючи з ІІІ кварталу 2012 року можуть не подавати податкову декларацію зі збору за наступні звітні періоди. Для цього необхідно повідомити про це орган державної податкової служби за місцем податкової реєстрації, подавши заяву про відсутність об’єктів обчислення збору у наступних звітних періодах.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»