• Посилання скопійовано

Фінансовий звіт подається одночасно з податковою декларацією на прибуток

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність

Фінансовий звіт подається одночасно з податковою декларацією на прибуток

Головне управління Міндоходів у м. Києві звертає увагу, що згідно з п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Платники податку на прибуток – малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України (суб’єкти господарювання, у яких середня кількість працівників за рік не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро), подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Слід зазначити, що форми фінансової звітності затверджено наказами Міністерства Фінансів України від 24.01.11 р. № 25 «Про внесення змін до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва"» та від 07.02.13 р. № 73 «Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності"».

Таким чином, платники податку на прибуток – малі підприємства та юридичні особи, що відповідають критеріям, визначеним п. 154.6 ст. 154 Податкового кодексу (до 1 січня 2016 року застосовують ставку податку на прибуток 0 %), подають разом з річною податковою декларацією скорочену фінансову звітність, а саме:

– Баланс (ф. №1-м);

– Звіт про фінансові результати (ф. №2-м).

Всі інші платники до податкової декларації за рік подають:

– Баланс (Звіт про фінансовий стан) (ф. №1);

– Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід) (ф. №2);

– Звіт про рух грошових коштів (ф. №3);

– звіт про власний капітал (ф. №4).

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»