• Посилання скопійовано

В новій декларації про прибуток врегульоване питання щодо заповнення 18 та 21 рядків

Тепер бухгалтерам не потрібно буде звертатись до податкових консультантів

В новій декларації про прибуток врегульоване питання щодо заповнення 18 та 21 рядків

У окремих бухгалтерів під час консультацій та семінарів виникало питання щодо того, а які показники слід ставити платнику податків, який подає тільки річну декларацію, в рядку 18 «Сума податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам за результатами попереднього звітного (податкового) періоду поточного року з урахуванням уточнень (рядок 17 Податкової декларації за попередній звітний (податковий) період)» та рядку 21 «Сума авансового внеску при виплаті дивідендів, що мала бути сплачена у попередньому звітному (податковому) періоді поточного року за місцезнаходженням юридичної особи з урахуванням уточнень (рядок 20 Податкової декларації за попередній звітний (податковий) період)».

В новій декларації з податку на прибуток підприємства, форма якої затверджена наказом Міндоходів від 30.12.2013р. № 872, питання врегульоване – тепер бухгалтерам не потрібно буде звертатись до податкових консультантів.

Вказані рядки дещо змінені:

 - 18 рядок – «Сума податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам за результатами попереднього звітного (податкового) періоду поточного року з урахуванням уточнень (рядок 17 Податкової декларації з податку на прибуток підприємства за попередній звітний (податковий) період поточного року)2»;

 - 21 рядок – «Сума нарахованого авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів (прирівняних до них платежів), що мала бути сплачена у попередньому звітному (податковому) періоді поточного року за місцезнаходженням юридичної особи з урахуванням уточнень (рядок 20 Податкової декларації з податку на прибуток підприємства за попередній звітний (податковий) період поточного року)2».

Внизу декларації є інформація щодо того, що зноска «2» означає, що показники у цих рядках заповнюються лише платниками податку, у яких  базовим податковим (звітним) періодом є календарний квартал.

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»