• Посилання скопійовано

Бухгалтерський практикум: виправляємо помилки у додатку 5 до декларації з ПДВ

Зокрема, податківці роз'яснили, як виправити запис неправильно вказаного індивідуального податкового номеру контрагента в уточнюючій Розшифровці

Виправлення помилок проводиться шляхом подання Уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі - Уточнюючий розрахунок), за формою, затвердженою наказом Міністерства доходів та зборів України від 13.11.2013 № 678. До уточнюючого розрахунку також додається додаток 5 до податкової декларації з ПДВ «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)» з відміткою «уточнюючий».

При цьому у разі заповнення Уточнюючого розрахунку до графи 4 переносяться показники податкової декларації з ПДВ, додаток 5 (Д5) до якої уточнюється, до графи 5 - всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (в даному випадку вони відповідають показникам з графи 4), а в графі 6 відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або така графа не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).

Виправлення помилок у записах контрагентів у Розшифровках проводиться способом коригування.

Алгоритм дій для виправлення запису неправильно вказаного індивідуального податкового номеру контрагента (покупця або постачальника) в уточнюючій Розшифровці:

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»