• Посилання скопійовано

Відображаємо у додатку 5 придбання товару у неплатника ПДВ

У разі якщо товари/послуги придбані в особи, яка не зареєстрована як платник податку, відображається умовний ІПН ”400000000000”

Відображаємо у додатку 5 придбання товару у неплатника ПДВ

Форма додатка 5 «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)» до податкової декларації з ПДВ (далі - додаток 5) затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 № 678.

В розділі ІІ «Податковий кредит» додатка 5 проводиться розшифровка наступних рядків податкової декларації з ПДВ: 10.1, 10.2, 11.1, 11.2, 14.1, 14.2 15.1, 15.2.

В колонці 2 розділу ІІ додатка 5 зазначається постачальник (індивідуальний податковий номер).

В колонках 4 та 5 розділу ІІ додатка 5 відображаються обсяги постачання (без податку на додану вартість) та сума податку в розрізі постачальників (із зазначенням в колонці 2 тільки індивідуального податкового номера постачальника).

У складі декларації подаються додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації) та копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних. Реєстр є основою для відображення зведених результатів такого обліку в податкових деклараціях з податку на додану вартість.

Таким чином, у разі якщо товари/послуги придбані в особи, яка не зареєстрована як платник податку, відображається умовний ІПН ”400000000000”. Якщо товари/послуги придбані у нерезидента - відображається умовний ІПН ”300000000000”.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»