• Посилання скопійовано

Відображаємо у звітності з ЄСВ оплату навчальних зборів та мобілізацію

Пенсійний фонд роз’яснив, як відображати у таблиці 6 Звіту по ЄСВ (додаток 4) інформацію щодо осіб, яких призвали на військові збори або мобілізували

Відображаємо у звітності з ЄСВ оплату навчальних зборів та мобілізацію

Пенсійний фонд у листі від 11.04.2014 р. №9846/05-10 наголосив,  що на період військових зборів чи мобілізації за працівниками зберігається місце роботи і середня заробітна плата. Зарплата виплачується за відпрацьований час до дня припинення роботи у зв’язку з від’їздом на збори, а також середня зарплата за перші півмісяця зборів. За решту часу перебування на зборах зарплата виплачується у звичайні строки, встановлені на підприємстві.

Однак спеціального коду «типу нарахувань» для відображення середньої зарплати у таблиці 6 Звіту по ЄСВ (додаток 4) нормативно не встановлено. Тож якщо період мобілізації або перебування працівника на військових зборах — у межах одного місяця, середню зарплату за цей період відображають разом із загальною зарплатою за звітний місяць.

Коли ж період виходить за межі одного календарного місяця, то «перехідна» сума середньої зарплати відображається окремим рядком за наступний календарний місяць (аналогічно відпускним, але без зазначення типу нарахування).

У разі, якщо військовозобов'язаний був призваний зі щорічної чи додаткової відпустки, за погодженням з роботодавцем відпустки підлягають продовженню після закінчення зборів або перенесенню на інший строк. В останньому випадку перерахунок відпускних, а саме їх сторнування, відображається у таблиці 6 Звіту по ЄСВ відповідно до загальновстановлених правил формування персоніфікованих даних у таких випадках, із застосуванням знаку «-».

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»