• Посилання скопійовано

Хто повинен звітувати з податку на прибуток поквартально

Мають право подати декларацію та фінзвітність за І квартал поточного року платники податку на прибуток, в яких доходи за останній рік перевищують 10 млн. грн.

Хто повинен звітувати з податку на прибуток поквартально

Для платників податку на прибуток базовим податковим періодом є календарний квартал або календарний рік (п. 152.9 ст.159 ПКУ). Всі платники податку на прибуток повинні звітувати до контролюючих органів за підсумками звітного року (п. 57.1 ст. 57 ПКУ).

Платники податку на прибуток, в яких доходи за останній звітний податковий рік перевищують 10 млн. грн., зобов’язані щомісячно сплачувати авансові внески з податку на прибуток в розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний податковий рік, без подання податкової декларації.

Для окремих платників податку з даного правила є виключення:

-   мають право подати податкову декларацію та фінансову звітність за перший квартал поточного року платники податку на прибуток, в яких доходи за останній рік перевищують 10 млн. грн., отримали за рік прибуток і сплачують авансові внески, а за перший квартал поточного року не отримали прибуток або отримали збиток. Такі платники авансових внесків, подавши декларацію за 1 квартал поточного року, мають право у другому – четвертому кварталі поточного року не сплачувати авансові внески, а сплачувати податкові зобов’язання поквартально за підсумками поданих до контролюючих органів декларацій за перше півріччя, дев’ять місяців та рік. Однак зазначений порядок є правом платника податку, а не його обов’язком (абз.9 п.57.1 ст.57 ПКУ);

-   платники податку, які за підсумками останнього звітного року не отримали прибуток або отримали збиток, не нараховували податкові зобов’язання та не мали базового показника для визначення авансових внесків у наступному році, а за підсумками першого кварталу поточного року отримали прибуток, повинні подати декларацію з податку на прибуток за підсумками першого півріччя, трьох кварталів та за рік і сплачувати податок на прибуток поквартально за наслідками поданих декларацій (абз.10 п.57.1 ст.57 ПКУ).

За 1 квартал 2014 року слід звітувати за новими формами декларацій з податку на прибуток:

- ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ з податку на прибуток підприємства (з додатками) - наказ Міністерства доходів і зборів України 30.12.2013 №872;

- ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи (з додатками) - наказ Міністерства доходів і зборів України 16.12.2013 №810.

- ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ з податку на прибуток банку - наказ Міністерства доходів і зборів України 06.02.2014 №121.

- ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ з податку на доходи (прибуток) страховика (з додатками) - наказ Міністерства доходів і зборів України 27.01.2014 №84.

- ПОДАТКОВИЙ ЗВІТ про використання коштів неприбуткових установ та організацій (з додатками) - наказ Міністерства доходів і зборів України 27.01.2014 №85.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»