• Посилання скопійовано

Заповнюємо окремі реквізити звіту з єдиного внеску

Податківці нагадують, як правильно заповнювати графу 2 та 3 звіту з єдиного соцвнеску

Заповнюємо окремі реквізити звіту з єдиного внеску

У графі 3 «Сума доходу, на яку нараховується єдиний внесок, з урахуванням максимальної величини» (далі – графа 3) таблиці 1 додатка 5 звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування вказується дохід у розрізі місяців звітного року, відображений у графі 2 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації фізичної особи підприємця» (далі – графа 2) в межах максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок, але не менше мінімального розміру заробітної плати.

Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску – максимальна сума доходу застрахованої особи, що дорівнює сімнадцяти розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом, на яку нараховується єдиний внесок.

Якщо сума, відображена в графі 2 відповідного місяця, менша максимального розміру бази нарахування єдиного внеску, то її значення переноситься до графи 3 без змін, якщо більша максимального розміру, то в графі 3 вказується максимальний розмір бази нарахування єдиного внеску.

При цьому, в графі 3 проставляється мінімальний розмір заробітної плати, якщо показник графи 2 менший за її розмір.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»