• Посилання скопійовано

Відображаємо від’ємні значення сум нарахованої зарплати в щомісячній звітності

ГУ Пенсійного фонду в Чернівецькій області роз'яснило, в яких випадках можна в таблицю 6 Звіту по ЄСВ вносити від’ємні значення сум нарахованої зарплати

 Відображаємо від’ємні значення сум нарахованої зарплати в щомісячній звітності

З 01.10.2013 р. прийом та обробку звітів про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування здійснюють органи доходів і зборів України, тому страхувальник при формуванні згаданої вище звітності повинен керуватися вимогами Порядку, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 454 (далі - Порядок).

Згідно з Порядком внесення від’ємних значень сум нарахованої заробітної плати (доходу) допускається лише в наступних випадках:

• при відображені сум перерахунків заробітку (доходу), що пов'язані з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю за місяць, в якому особа перебувала на лікарняному;

• при відображені сторнованих сум відпускних та допомоги по тимчасовій непрацездатності, нарахованих у попередніх періодах, а саме за ті місяці, в яких особа перебувала у відпустці або на лікарняному;

• при відображенні сторнованих сум допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, нарахованих у попередніх періодах.

Отже слід зазначити, що знак мінус може використовуватися лише при необхідності проведення сторнування нарахованих раніше виплат, і тільки у перелічених вище випадках.

Джерело: Головне управління ПФУ в Чернівецькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»