• Посилання скопійовано

Платникам податків в зоні АТО продовжать термін подання звітності

Для продовження термінів подання звітності платникам з території проведення АТО необхідно звернутися з заявою до податкового органу за своїм місцезнаходженням

Платникам податків в зоні АТО продовжать термін подання звітності

У зв’язку з терористичною загрозою та складною ситуацією у Донецькій та Луганській областях, Міндоходів у листі від 07.07.2014 р. №16042/7/99-99-19-03-02-17 зобов'язав свої територіальні підрозділи продовжити таким платникам податків граничний строк подання податкових декларацій.

Для цього платнику податку необхідно протягом 30 календарних днів, наступних за днем закінчення обставин непереборної сили, звернутись до податкового органу за місцезнаходженням з відповідною заявою та документальним підтвердженням, отриманим від Торгово-промислової палати України. 

Заява про продовження граничних строків подання декларацій подається у довільній формі із стислим та чітким обґрунтуванням підстав для продовження зазначених строків з посиланням на документальне підтвердження викладених фактів. У заяві надається вичерпний перелік додатків із зазначенням кількості сторінок кожного документа, їх повної назви та реквізитів (дата, номер, найменування органу, що видав документ).

Вимоги до змісту такої заяви та особливості її написання юридичними та фізичними особами зазначено у пункті 8 наказу ДПАУ від 24.12.2010 р. №1044.

Щодо штрафних санкцій, то звісно, протягом строків продовження граничних строків подання декларації вони не застосовуються. Якщо ж до платника податків до моменту подання ним документів, що підтверджують обставини непереборної сили, уже застосовано санкції за несвоєчасне подання звітності, внаслідок яких виник податковий борг, то такий борг визнається безнадійним та підлягає списанню.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»