• Посилання скопійовано

Декларація з екоподатку за утилізацію авто з ІІІ кварталу 2014 року не подається

За ІІІ квартал 2014 року та наступні податкові періоди податкові декларації екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів не подаються

Декларація з екоподатку за утилізацію авто з ІІІ кварталу 2014 року не подається

Відповідно до п. 250.1 ст. 250 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) базовий податковий (звітний) період для екологічного податку дорівнює календарному кварталу.

Підпунктом 37.3.4 п. 37.3 ст. 37 ПКУ передбачено, що підставою для припинення податкового обов’язку є, зокрема скасування податкового обов’язку у передбачений законодавством спосіб.

Законом України від 08 квітня 2014 року № 1191-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль», який набрав чинності з 18.04.2014, скасовано екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Оскільки звітним податковим періодом для екологічного податку є квартал, то платники екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів - особи, що здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України, при визначенні податкових зобов’язань за II квартал 2014 року у податковій декларації екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів вказують кількість реалізованих транспортних засобів на внутрішньому ринку України за період з 01.04.2014 по 17.04.2014 (включно). 

За ІІІ квартал 2014 року та наступні податкові періоди зазначені особи не подають податкові декларації екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»