• Посилання скопійовано

Відображаємо у звітності виплати держдивідендів

Частина чистого прибутку, що відраховується до державного бюджету, підлягає відображенню у рядку 1 додатка АВ до рядка 20 Декларації у період фактичної сплати такої частини

Відображаємо у звітності виплати держдивідендів

Міндоходів у листі від від 14.04.2014 р. №6600/6/99-99-19-03-02-15 розглянуло лист щодо відображення у податковій звітності виплат дивідендів державних некорпоратизованих, казенних підприємств та повідомляє.

Авансовий внесок з податку на прибуток при виплаті дивідендів сплачується за ставкою, що діє у період виплати таких дивідендів.

Частина чистого прибутку (доходу), що відраховується до державного бюджету, підлягає відображенню у рядку 1 додатка АВ до рядка 20 Декларації у період фактичної сплати такої частини.

Сума авансового внеску при виплаті дивідендів, що має бути сплачена у звітному (податковому) періоді, відображається у рядку 5 додатка АВ до Декларації, з якої у рядку 5.1 додатка АВ виокремлюється сума авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів у звітному періоді, що має бути сплачена за місцем знаходження юридичної особи, та переноситься до рядка 20 Декларації.

Сума авансового внеску при виплаті дивідендів визначається наростаючим підсумком з урахуванням показників попереднього звітного періоду поточного року.

Увага! Рядок 5.1 додатка АВ до Декларації та рядок 20 Декларації заповнюють усі юридичні особи (в тому числі платники консолідованого податку), які здійснюють нарахування авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів, що мають бути сплачені у звітному (податковому) періоді.

Разом з тим сума авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів, що має бути сплачена у звітному (податковому) періоді, з рядка 5 додатка АВ переноситься у рядок 13.3 додатка ЗП до рядка 13 Декларації.

Рядки 13.3 "Сума нарахованого авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів (прирівняних до них платежів) у звітному періоді" та 13.4 "Сума нарахованого авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів у минулих періодах, не врахована у зменшення податку..." є складовою рядка 13.5 "Сума нарахованого авансового внеску у зв’язку із виплатою дивідендів", який входить до складу рядка 13 додатка ЗП, на суму якого зменшується розрахунок податку на прибуток за звітний період при нарахуванні податку.

Рядок 13.5 складається з рядків 13.5.1 "сума, що відноситься на зменшення нарахованої суми податку юридичної особи в поточному звітному періоді" та 13.5.2 "сума, що відноситься на зменшення нарахованої суми податку юридичної особи в наступних звітних періодах".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»