• Посилання скопійовано

Для платників цільової надбавки на газ - приклад розрахунку та заповнення звітності від ДФСУ

Податківці роз'яснили нюанси визначення податкових зобов'язань та складання звітності зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ

Для платників цільової надбавки на газ -  приклад розрахунку  та заповнення звітності від ДФСУ

З 1 квітня 2014 року – дати набрання чинності змін до Податкового Кодексу України, внесених Законом України від 27 березня 2014 року № 1166-VIІ „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», розширено коло платників збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за рахунок суб’єктів, які споживають як паливо або сировину імпортований або видобутий ними природний газ, а також об’єкту оподаткування Збором в частині обсягів природного газу власного видобування, що споживається видобувними підприємствами.

З метою удосконалення бюджетної класифікації відповідним наказом Мінфіну від 27.05.2014 р. № 630 внесено зміни до бюджетної класифікації, затвердженої наказом Мінфіну від 14 січня 2011 року № 11 „Про бюджетну класифікацію” (із змінами), згідно з якими класифікацію доходів бюджету доповнено такими позиціями:

  • 17060100 „Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється за поставлений природний газ споживачам на підставі укладених з ними договорів”;
  • 17060200 „Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється за імпортований суб’єктами господарювання природний газ для споживання ними як палива або сировини”;
  • 17060300 „Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється за видобутий суб’єктами господарювання та спожитий ними природний газ як паливо або сировина”.

Форма податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності затверджена наказом ДПА України від 24.12.2010 № 1017.

У листі Державної фіскальної служби України від 25.07.2014 р.  №516/7/99-99-15-04-02-17 наведено приклади складання податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності у випадках споживання природного газу як палива або сировини вказаними суб’єктами.

Рекомендуємо платникам податків, які споживають як паливо або сировину видобутий або імпортований ними природний газ, звернути увагу на особливості використання рядків розділу 2 додатка 1 до зазначеної декларації.

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»