• Посилання скопійовано

При припиненні діяльності необхідно подати податкову звітність

Якщо платник податків вирішив на певний період призупинити ведення своєї госпдіяльності, це не звільняє його від обов’язку звітувати про її результати

При припиненні діяльності необхідно подати податкову звітність

Податковий кодекс України (далі - Кодекс) зобов’язує платників податків подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, за кожний встановлений Кодексом звітний період незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Порядок подання податкової звітності визначено статтею 49 Кодексу.

Отже, якщо платник податків вирішив на певний період призупинити ведення своєї господарської діяльності, це не звільняє його від обов’язку звітувати про її результати, і тому за кожний звітний період до моменту зняття з обліку у контролюючих органах, він повинен подавати до контролюючих органів належну податкову звітність щодо кожного податку, платником якого він є.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»