• Посилання скопійовано

Платите зарплату мобілізованим – заповніть правильно звітність

Податківці нагадали, що середня зарплата мобілізованих працівників відображається в податковому розрахунку №1-ДФ за ознакою доходу «101»

Платите зарплату мобілізованим – заповніть правильно звітність

Середня заробітна плата, нарахована роботодавцем фізичній особі за час перебування на військовій службі при частковій мобілізації, відображається в податковому розрахунку (форма № 1ДФза ознакою доходу «101».

Нагадаємо, що відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України на час виконання державних або громадських обов’язків, якщо згідно з чинним законодавством України ці обов’язки можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.

Працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України від 25.03.1992 р. № 2232-ХІІ «Про військовий обов’язок і військову службу» (далі – Закон № 2232) та від 12.12.1991 р. № 1975-ХІІ «Про альтернативну (невійськову) службу», надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів. 

Згідно з Законом № 2232 за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форм власності.

Для цілей розділу IV Податкового кодексу України заробітна плата –  це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб, доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) зазначаються за ознакою доходу «101».

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»