• Посилання скопійовано

Авансові внески при виплаті дивідендів: відображення у звітності

ДФСУ нагадує нюанси відображення у звітності з податку на прибуток авансових внесків при виплаті дивідендів

Авансові внески при виплаті дивідендів: відображення у звітності

Державна фіскальна служба у листі від 09.09.2014 р. №3119/6/99-99-19-02-02-15 нагадала:

У декларації з податку на прибуток підприємства, зменшення нарахованої суми податку здійснюється шляхом заповнення додатка ЗП, сумарне значення якого переноситься до рядка 13 "Зменшення нарахованої суми податку".

Показник рядка 13.5.1 "Сума, що відноситься на зменшення нарахованої суми податку юридичної особи в поточному (звітному) податковому періоді" є складовою рядка 13 додатка ЗП до Декларації, на суму якого зменшується розрахунок податку на прибуток за звітний період при нарахуванні податку.

Алгоритм формування значення рядка 13.5.1 додатка ЗП до декларації з податку на прибуток підприємства є аналогічним алгоритму заповнення рядка 13.5.1 додатка ЗП до Декларації №1213.

Якщо сума авансових внесків з податку на прибуток, сплачена при виплаті дивідендів, перевищує суму авансових внесків з податку на прибуток, сума перевищення зараховується у зменшення авансових внесків у наступних звітних місяцях до повного її погашення.

Таке зменшення здійснюється на підставі заяви платника податків, поданої до територіального органу Державної фіскальної служби.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»