• Посилання скопійовано

З дати складання податкової накладної минуло 365 днів: чи потрібно відображати в звітності?

При отриманні покупцем податкової накладної, з дати складання якої пройшло більше 365 календарних днів, така накладна в податковій звітності з ПДВ покупця не відображається

З дати складання податкової накладної минуло 365 днів: чи потрібно відображати в звітності?

У ГФСУ спросили, отражается ли в отчетности по НДС полученная налоговая накладная, с даты составления которой поставщиком до даты получения ее покупателем прошло более 365 календарных дней.

Налоговики напомнили, что в случае, если плательщик налога не включил в соответствующем отчетном периоде в налоговый кредит сумму НДС на основании полученных налоговых накладных, такое право сохраняется за ним в течение 365 календарных дней с даты составления налоговой накладной.

Таким образом, при получении покупателем налоговой накладной, с даты составления которой прошло более 365 календарных дней, такая накладная в налоговой отчетности по НДС покупателя не отражается.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»