• Посилання скопійовано

Уточненка виправить помилки додатку 2 до декларації з ПДВ

Виправлення помилок у додатку 2 до декларації з ПДВ проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку, до якого додається додаток 2 (Д2) до декларації з відміткою «уточнюючий»

Уточненка виправить помилки додатку 2 до декларації з ПДВ

У разі, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності – 1095 днів) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Виправлення помилок у додатку 2 (Д2) «Довідка про залишок суми від’ємного значення попередніх податкових періодів, що залишається непогашеним після бюджетного відшкодування, отриманого у звітному податковому періоді, та підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного податкового періоду» до податкової декларації з ПДВ, які не вплинули на показники податкової декларації, зокрема, у разі виправлення помилок у колонках 2 та 3 додатка 2 (Д2), проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку, до якого додається додаток 2 (Д2) до податкової декларації з ПДВ з відміткою «уточнюючий».

Таке виправлення проводиться способом коригування, а саме помилковий запис у додатку 2 (Д2) вказується зі знаком мінус (тобто сторнується) та вноситься правильний запис, а у підсумковому рядку «Усього» відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).

При цьому при заповненні уточнюючого розрахунку до графи 4 переносяться показники податкової декларації з ПДВ, додаток 2 (Д2) до якої уточнюється, до графи 5 - всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (в даному випадку вони відповідають показникам з графи 4), а в графі 6 відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або вона не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»