• Посилання скопійовано

Декларацію з роздрібного продажу підакцизних товарів слід подати до 20 лютого

Перше подання декларації за січень 2015 року здійснюється платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів не пізніше 20 лютого 2015 року

Декларацію з роздрібного продажу підакцизних товарів слід подати до 20 лютого

З 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти, скраплений газ та інше паливо) та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання, у тому числі у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, а також нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо.

Додатково інформуємо, що базою оподаткування акцизом – є вартість (з податком на додану вартість) реалізованих через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів.

Крім того, реєстрація платників акцизного податку здійснюється контролюючими органами автоматично, при поданні ними декларації з акцизного податку до органу ДФС, який обслуговує адміністративно-територіальні одиниці, на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.

Досить важливим є й той аспект, що акцизний податок за ставкою 5 відсотків сплачується, починаючи з 1 січня 2015 року.

Тож фахівці Державної фіскальної служби Хмельниччини наголошують, що декларації з акцизного податку в обов‘язковому порядку подаються до контролюючого органу і кількість таких декларацій за звітний період має відповідати кількості адміністративно - територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів. Перше подання декларації за січень 2015 року здійснюється платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів не пізніше 20 лютого 2015 року.

Суми податку перераховуються протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання такої декларації.

Податок сплачується до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»