• Посилання скопійовано

З податку на нерухомість поки звітуємо за старою формою декларації

ДФСУ роз'яснила юрособам, як відзвітувати з податку на нерухоме майно у 2015 році

З податку на нерухомість поки звітуємо за старою формою декларації

Юрособи повинні самостійно обчислювати суму податку на нерухомість станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подати за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

Про це ДФСУ нагадала в інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР” (категорія 106.07).

З огляду на відсутність нової форми звітності з податку на нерухомість, податківці пропонують юрособам до 20 лютого 2015 року задекларувати об’єкти оподаткування, використовуючи форму Податкової деклараціїї з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджену наказом Мінфіну від 01.07.2014 № 735.

При цьому, за наявності у платника податку об’єктів нежитлової нерухомості в колонці 2 «Тип об’єкта житлової нерухомості» зазначається значення «3 - інше», а в колонці 3 «Загальна площа об’єкта житлової нерухомості» необхідно вказувати загальну площу об’єкта нежитлової нерухомості. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»