• Посилання скопійовано

Декларація з транспортного податку - в проекті від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проекти декларації з транспортного податку та форми відомостей, необхідних для розрахунку цього податку

Декларація з транспортного податку - в проекті від Мінфіну

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, внесеними Законом  № 71-VIІI, платники транспортного податку-юрособи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Окрім того, ПКУ передбачено, що органи внутрішніх справ зобов’язані до 1 квітня 2015 року подати контролюючим органам за місцем реєстрації об’єкта оподаткування відомості, необхідні для розрахунку податку. Надалі, з 1 квітня 2015 року, вони зобов'язані щомісячно, у 10-денний строк після закінчення календарного місяця, подавати такі відомості за місцем реєстрації об'єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

З огляду на це, Міністерство фінансів України розробило та оприлюднило проекти наказів, якими затверджено:

 - податкову декларацію з транспортного податку (завантажити);

 - форму відомостей, необхідних для розрахунку транспортного податку за місцем реєстрації об’єкта оподаткування   (форма Л) станом на перше число відповідного місяця (завантажити).

Зауваження та пропозиції до проектів можна надавати у письмовій та електронній формі за адресами:

  •  Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,
  • e-mail: senchenko@minfin.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»