• Посилання скопійовано

Заповнення форми №1-опт: роз'яснює Держстат

Роз'яснено порядок заповнення форми державного статистичного спостереження №1-опт (квартальна, річна) "Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі"

Заповнення форми №1-опт: роз'яснює Держстат

Держстат у листі від 24.11.2014 р. №17.4-12/52 надав роз'яснення, які містять інформацію щодо показників та змісту форми державного статистичного спостереження №1-опт (квартальнарічна) "Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі".

Так, зазначена форма містить дані щодо діяльності юридичних осіб, основним видом економічної діяльності яких є оптова торгівля (далі – підприємств), за  І, ІІ, ІІІ квартали і в цілому за рік.

Відповідно до Методологічних основ та пояснень до позицій Класифікації видів економічної діяльності (КВЕД-2010), критерієм віднесення торгівлі до оптової виступає тип покупця і характер використання товару, а не кількість товарів, що закуповується.

Зміст форми відображає дані первинної облікової документації: актів приймання-передачі основних засобів, товаро-транспортних накладних, бухгалтерських документів, журналів реєстрації прибуткових та видаткових касових документів, журналів обліку нафтопродуктів, які надійшли на АЗС та інших документів.

У рядку 106 форми розділу 1 містяться дані щодо середньої кількості працівників у цілому за рік. Основні методологічні положення щодо визначення показника форми "кількість працівників" містить Інструкція зі статистики кількості працівників.

У рядку 200 розділу 2 форми містяться дані щодо обсягів перепродажу підприємствами від свого імені нових або вживаних товарів (готових виробів) без ПДВ і акцизу на момент їх відпуску, придбаних за власний рахунок без будь-яких змін, роздрібним торговцям, підприємствам та організаціям або іншим оптовикам (крім населення) для їх використання або подальшого продажу як у межах України, так і на експорт. Обсяги перепродажу також можуть уключати інформацію про відшкодування покупної вартості товарів та отримання доходу (торгової націнки) у випадку передачі підприємством партії товару на умовах консигнації іншому підприємству або фізичній особі-підприємцю, які безпосередньо здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі.

Дані форми щодо перепродажу товарів іншим підприємствам оптової торгівлі (графа 3) та товарів виробництва України (графа 4) містять інформацію, сформовану на підставі власної оцінки підприємств.

У графах 5 і 6 розділу 2 містяться дані, які враховують запаси товарів на кінець звітного періоду в кількісному та вартісному вимірах, які призначені для перепродажу.

У рядку 401 розділу 3  відображається оптовий товарооборот за рік, у рядках з 402 по 405 – оптовий товарооборот за І квартал, ІІ квартал, ІІІ квартал і ІV квартал відповідно, у тисячах гривень, з одним десятковим знаком.

Розділи 1, 3 заповнюються у звіті за рік.

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження №1-опт "Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі " від 29 листопада 2013 року № 18.1-12/32 є недійсними.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»