• Посилання скопійовано

Податківці роз’яснили нюанси декларування акцизного податку

ДФСУ надала роз’яснення щодо декларування акцизного податку, в тому числі за січень 2015 року

Податківці роз’яснили нюанси декларування акцизного податку

ДФСУ у листі від 23.02.2015 р. №6036/7/99-99-19-03-03-17 надала роз’яснення щодо декларування акцизного податку, в тому числі за січень 2015 року. Як бачимо, податківці трішки запізнились із цим, адже термін подання звітності за січень минув 20 лютого. А лист датований 23 лютим. 

Проте кардинальних висновків у ньому немає. Зокрема, зазначено, що звітність з акцизного податку за січень 2015 року потрібно було подавати за формами, затвердженими Наказом №1030. Натомість за новою формою декларації, затвердженою наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. №14, уже за січень могли звітувати:

  • госпсуб'єкти роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів;
  • оптові постачальники електричної енергії, виробники електричної енергії, які мають ліцензію на право здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії і продають її поза оптовим ринком електричної енергії;
  • власники ввезених на митну територію України вантажних транспортних засобів, переобладнаних у легкові автомобілі, з яких справляється акцизний податок, за умови подання документів до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації таких транспортних засобів у січні 2015 року,

При цьому, оскільки податкова декларація може бути подана за вибором платника (окрім платників податків, що належать до великих та середніх підприємств) як в електронному, так і в паперовому вигляді, представники контролюючого органу не вправі були обмежувати платників у способах подання декларації.

Однак, з 1 березня (за лютий 2015 року) декларації з акцизного податку повинні подаватися всіма платниками лише за новими формами.

Таким чином, за неподання до 20.02.2015 р. декларації акцизного податку за січень 2015 року за новою формою або несвоєчасне подання такої декларації до 20.03.2015 (граничний строк подання декларації за новою формою) – відповідальності не передбачено.

Останнім днем сплати у повному обсязі акцизного податку за січень 2015 року є 2 березня 2015 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»