• Посилання скопійовано

Повторний звіт з ЄСВ: роз'яснюють податківці

У разі виявлення помилки щодо невключення зарплати у звіт за звітний період, страхувальник не має права після закінчення терміну подання цього звіту повторно формувати та подати звіт з типом "початкова"

Повторний звіт з ЄСВ: роз'яснюють податківці

ДФСУ у листі від 16.03.2015 р. № 8696/7/99-99-11-03-01-17 повідомила, що у разі виявлення помилки щодо невключення зарплати працівника у звіт за звітний період страхувальник не має права після закінчення терміну подання цього звіту повторно формувати та подати до ДФС звіт з типом "початкова"

Страхувальник повинен виправити помилку як донарахування сум єдиного внеску на суму зарплати, нарахованої і в попередніх звітних періодах у звіті (Додаток 4) за наступний місяць, а саме у таблиці 6, із застосуванням коду типу нарахування 2 "сума зарплати, нарахована у попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування зарплати, на яку страхувальником самостійно донараховано суму ЄСВ.

Також податківці зауважили, що у разі виявлення страхувальником самостійно недостовірних відомостей, які подані після закінчення звітного періоду, страхувальник подає скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застраховану особу та одночасно початкові документи із зазначеними вірними відомостями на одну застраховану особу разом з пояснювальною запискою щодо зміни відомостей.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»