• Посилання скопійовано

Нацбанк унормував порядок подання статзвітності

Національний банк вніс низку змін до Правил організації статистичної звітності, що подається до НБУ, та Правил організації статистичної звітності, що подається до НБУ в умовах особливого періоду

Нацбанк унормував порядок подання статзвітності

Для урегулювання порядку подання статистичної звітності Національний банк України вніс низку змін до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України (1), та Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України в умовах особливого періоду (2) (постанови Правління Національного банку України від 28.04.2015 № 279 та № 280 відповідно).

Зазначені зміни спрямовані на забезпечення більш результативної реалізації регулятором грошово-кредитної політики, банківського регулювання та нагляду і ґрунтуються на рекомендаціях аудиторської компанії ПрАТ "Делойт енд Туш ЮСК" в Україні.

В основному зміни, які внесені до зазначених документів, стосуються:

централізації функції приймання статистичної звітності, яка подається до Національного банку України;

зміни строків подання форм статистичної звітності з "календарних днів" на "робочі дні";

удосконалення форм статистичної звітності, спрощення порядку заповнення, виключення окремих показників щодо діяльності банківських установ з питань дотримання вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;

актуалізації редакції форм статистичної звітності та пояснень щодо їх заповнення відповідно до нових принципів та підходів щодо визначення та формування банками обов’язкових резервів;

приведення порядку подання форм статистичної звітності у відповідність до змін у структурі Національного банку України;

приведення форм статистичної звітності у відповідність до внесених у чинне законодавство змін тощо.

Вищенаведені постанови Правління Національного банку набирають чинності з дня, наступного за днем їх офіційного опублікування.

--1--

Затверджені постановою Правління Національного банку України від 19.03.2003 № 124

--2--

Затверджені постановою Правління Національного банку України від 21.04.2004 № 177

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»