• Посилання скопійовано

Звіт з ЄСВ: виправлення помилок, що не стосуються грошових показників

Виправити помилки, допущені в таблицях 1 - 4 додатка 4 звіту з ЄСВ, що не стосуються грошових показників, можна шляхом зазначення вірних показників в звіті за будь-який наступний звітний період

Звіт з ЄСВ: виправлення помилок, що не стосуються грошових показників

ДФСУ у підкатегорії 301.06.01 ЗІР відповіла, чи може страхувальник після закінчення терміну подання звіту щодо сум нарахованого ЄВ виправити помилки, що не стосуються грошових показників (загальні реквізити) у таблицях 1 - 4 додатка 4.

Відповідно до п. 1 розділу ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 квітня 2015 року за № 460/26905 (далі – Порядок № 435), звітним періодом є календарний місяць.

Звіт подається за формою згідно з додатком 4 до Порядку № 435. 

У разі виявлення страхувальником у звіті після закінчення звітного періоду помилки в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, подаються скасовуючі документи, тобто страхувальник повинен сформувати та подати звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць звіту, відповідну таблицю зі статусом ”скасовуюча” з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю зі статусом ”початкова” із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб, при цьому таблиця 6 додатка 4 до Порядку № 435 повинна містити дані по кожній застрахованій особі окремо (п. 2 розд. V Порядку № 435). 

Отже, виправити помилки, допущені в звіті, а саме, в таблицях 1 - 4 додатка 4 до Порядку № 435, що не стосуються грошових показників (загальні реквізити), страхувальник може шляхом зазначення вірних показників в звіті за будь-який наступний звітний період.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»