• Посилання скопійовано

Відображаємо доходи від операцій з обміну валюти у формі №1ДФ

Операції з обміну валюти відображаються в розділі II «Оподаткування процентів, виграшів у лотерею та військовий збір» податкового розрахунку за формою №1ДФ

Відображаємо доходи від операцій з обміну валюти у формі №1ДФ

Відповідно до п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України податковий розрахунок подається лише при нарахуванні сум доходів від здійснення валютно-обмінних операцій платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду.

Крім того, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи від операцій з валютними цінностями (крім цінних паперів), пов’язаних з переходом права власності на такі валютні цінності, за виключенням доходів, оподаткування яких прямо передбачено іншими нормами розд. IV Податкового кодексу України.

Разом з цим Законом України від 2 березня 2015 року № 211-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України» п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX Податкового кодексу України доповнено п.п. 1.7, відповідно до якого звільняються від оподаткування збором доходи, що згідно з розд. IV Податкового кодексу України не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених, зокрема, у п.п. 165.1.51 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України.

Згідно з п. 3.11 розд. III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 у рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу-платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Таким чином, операції з обміну валюти відображаються в розділі II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» податкового розрахунку за ф. 1ДФ.

Детальніше з цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (веб-портал ДФС, вкладинка «Інформаційно-довідковий ресурс», дане роз’яснення у категорії 103.25).

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»