• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення рядків 11 та 14 декларації з ПДВ - у роз'ясненні податківців

ДФС у Чернівецькій області роз'яснила, як заповнювати деякі рядки декларації з ПДВ

Нюанси заповнення рядків 11 та 14 декларації з ПДВ - у роз'ясненні податківців

ГУ ДФС  у Чернівецькій області у листі від 15.04.2015 р. № 548/10/24-13-17-02-17 нагадує, що подання звітності з ПДВ за лютий 2015р./І квартал 2015р. та наступні звітні періоди здійснюється за формою і в порядку, затвердженими наказом Мінфіну  від 23.01.2015р. № 13.

Особливості заповнення деяких рядків декларації з ПДВ податківці роз'яснили детальніше, а саме:

1) Рядок 11. Його назва свідчить про те, що тут потрібно показати у тому числі обсяги придбань у неплатників ПДВ, за послугами банку (без нарахування ПДВ) та інші придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) без ПДВ з метою їх використання у межах господарської діяльності. Порядок № 966 жодних винятків щодо цього не містить. Однак розшифровувати їх у додатку Д5 не потрібно.

При заповненні у рядку 11.1 відображають без ПДВ придбання товарів/послуг на території України, які призначені для господарської діяльності й для обкладених ПДВ операцій за ставкою 20 %, 7 %, або 0 %. У рядку 11.2 показують вартість товарів/послуг, куплених на митній території України без ПДВ, якщо їх планують використовувати в пільгованих операціях — звільнених від ПДВ або, що не є об'єктом обкладання ПДВ.

2) Рядок 14 заповнюється тільки платниками податку, які подають загальну декларацію з ПДВ, в якій відображаються розрахунки з бюджетом. У ньому показують придбання товарів/послуг, необоротних активів як на митній території України, так і їх імпорт, а також отримані послуги нерезидента, місце постачання яких на території України, за умови, що всі ці придбання непризначені для використання в господарській діяльності. За підрядками 14.1 та 14.2 такі операції розподіляють за принципом — куплені вони з ПДВ або без ПДВ. Додаток Д5 заповнюють тільки до рядка 14.1.

Підставою для заповнення рядків 11.1, 11.2 та 14.2 є первинні документи, які містять відомості про господарську операцію та підтверджують її здійснення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»