• Посилання скопійовано

ДФС про порядок звітування з податку на прибуток за півріччя 2015 року

Податківці розповіли про порядок подання податкової звітності з податку на прибуток за півріччя 2015 року

ДФС про порядок звітування з податку на прибуток за півріччя 2015 року

Державною фіскальною службою розроблено проект уніфікованої форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств, в якій зменшено кількість додатків та передбачено наявність додатка РІ, в якому згруповані різниці, на які збільшується або зменшується фінансовий результат до оподаткування. Про це йдеться у листі ДФСУ від 29.07.2015 р. №27719/7/99-99-19-02-01-17. 

Однак, слід врахувати, що на сьогодні чинними є форми таких податкових декларацій:

з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 872;

з податку на прибуток банків, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 06.02.2014 № 121;

з податку на доходи (прибуток) страховика, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 27.01.2014 № 84;

розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.06.2013 № 610.

Саме тому, ДФС рекомендує до затвердження нової форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств платникам відображати об’єкти оподаткування та податкові зобов’язання з податку на прибуток за звітний період - півріччя 2015 року - у зазначених вище чинних деклараціях.

Якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена контролюючим органом, збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам ПКУ з такого податку, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації.

При цьому для визначення суми об’єкта оподаткування та податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств за новими правилами ДФС рекомендує використовувати проект декларації, та подавати його разом із діючими деклараціями у вигляді доповнення до таких декларацій.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»