• Посилання скопійовано

ДФСУ оприлюднила проект декларації про доходи

Мінфін розробив проект нової форми податкової декларації про майновий стан і доходи, а також Інструкцію щодо її заповнення

ДФСУ оприлюднила проект декларації про доходи

Державна фіскальна служба України повідомляє про розроблення проекту наказу Міністерства фінансів України  «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Верховною Радою України 28 грудня 2014 року за № 71 прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон №71), яким передбачено зміни щодо порядку оподаткування доходів  фізичних осіб, зокрема в частині:

  • оподаткування доходів, отриманих фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування;
  • для платників податку на доходи фізичних осіб, у яких протягом податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року надано право на повернення податку з бюджету при від’ємному значенні результату перерахунку річної загальної суми оподатковуваних доходів;
  • підвищено рівень прогресивної шкали оподаткування по податку на доходи фізичних осіб з 17 відсотків до 20 відсотків;
  • розширено базу оподаткування військовим збором, зокрема щодо доходів громадян, отриманих від осіб, які не є податковими агентами.

З метою приведення наказу Міністерства доходів і зборів від 11 грудня 2013 року за № 793 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» у відповідність до Закону № 71  розроблено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Зауваження та пропозиції приймаються за адресою: Державна фіскальна служба України, 04655 МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, e-mail: declar.Dohod@sfs.gov.ua.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»