• Посилання скопійовано

Нова форма декларації юрособи на 3 групі єдиного податку вперше подається за 9 місяців 2015 року

ДФСУ інформує, що нова форма декларації платника єдиного податку 3 групи (юрособи) буде використовуватись для складання звітності за 9 місяців 2015 року

Нова форма декларації юрособи на 3 групі єдиного податку вперше подається за 9 місяців 2015 року

ДФСУ у підкатегорії 108.01.05 ЗІР відповіла, з якої дати буде використовуватися для складання звітності форма Податкової декларації платника ЄП третьої групи (ЮО), затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578.

Відповідно до п. 296.3 ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники єдиного податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

Форми податкових декларацій платника єдиного податку, визначені п. 296.3 ст. 296 ПКУ, затверджуються в порядку, встановленому ст. 46 ПКУ.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал (п. 294.1 ст. 294 ПКУ).

До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Наказ Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578, яким затверджена нова форма Податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) (далі – наказ № 578), набрав чинності 28.07.2015.

З огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал, то форма Податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи), затверджена наказом № 578, буде використовуватись для складання звітності за 9 місяців 2015 року, у тому числі і для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»