• Посилання скопійовано

Коли декларація з ПДВ за лютий–травень не подана

Якщо платник податку подає із запізненням декларацію з ПДВ за лютий–травень 2015 року, сплата податкових зобов’язань до бюджету, визначених у такій звітності, здійснюється з електронного рахунку платника

Коли декларація з ПДВ за лютий–травень не подана

Це зазначила ГУ ДФС в Тернопільській області на своєму офіційному сайті.

Для цього платник податку зобов’язаний не пізніше дня подання такої звітності зарахувати на електронний рахунок суму коштів, що дорівнює податковим зобов’язанням, визначеним у такій податковій звітності (у разі відсутності або недостатності зайво зарахованих коштів на електронному рахунку).

Перерахування коштів з електронного рахунку платника до бюджету в рахунок погашення податкових зобов’язань, визначених у деклараціях за звітні періоди лютий–травень 2015 року, що подані з порушенням встановлених Податковим кодексом України термінів, здійснюється на підставі додатка 4 «Заяви про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у СЕА платника податку, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету (Д4)» до декларації (далі – додаток 4 (Д4)).

Такий додаток 4 (Д4) подається платником податку у складі декларації за результатами звітного періоду, що передує звітному періоду, в якому подано з порушенням декларацію за звітні періоди лютий–травень 2015 року.

В такому випадку у додатку 4 (Д4) платнику податку необхідно зазначити у графі 4 суму податку, що підлягає перерахуванню до бюджету як сума зайво зарахованих коштів.

Наприклад: Платник податку 10.10.2015 подав до контролюючого органу із запізненням декларацію за квітень 2015 року, у якій визначив до сплати 1250 грн.

Для сплати до бюджету суми податку на додану вартість, що визначена у такій декларації, платнику необхідно:

- станом на 10.10.2015 забезпечити перерахування суми у розмірі 1250 грн. на електронний рахунок (у разі відсутності такої суми на електронному рахунку на вказану дату);

- подати у складі декларації за вересень 2015 року додаток 4 (Д4), у якому задекларувати суму у розмірі 1250 грн. для перерахування до бюджету.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»