• Посилання скопійовано

Закінчується строк подання даних про бенефіціарів

Відомості про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи слід подати держреєстратору до 25.09.2015 року

Закінчується строк подання даних про бенефіціарів

Відповідно до Закону № 1701-VII  до 25.09.2015 р. всі юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, зобов’язані подати державному реєстратору відомості (форма №4):

  • про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) їх засновника (учасника), якщо засновник (учасник) - юридична особа,
  • або про відсутність такого кінцевого бенефіціарного власника (контролера).

Від обов’язку подання відомостей про своїх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) звільнені лише:

 - політичні партії, творчі спілки та їх територіальних осередки, адвокатські об'єднання, торгово-промислові палати, релігійні організації, державні і комунальні підприємства, держоргани, органи місцевого самоврядування та їх асоціації.

 - юрособи, засновниками (учасниками) яких є виключно фізособи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юросіб збігаються з їх засновниками (учасниками). У такому разі засновники (учасники) - фізособи є бенефіціарними власниками (контролерами) такої юридичної особи.

 У разі неподання юрособою зазначеної інформації до 25.09.2015 р. особи, відповідальні за подання такої інформації, притягуються до відповідальності.

Звертаємо увагу, що відомості про склад (перелік) засновників (учасників) профспілкової організації, яка має статус юрособи, можна з’ясувати за допомогою електронного сервісу, розміщеного на веб-сторінці ЄДР за адресою >>> Для цього слід обрати критерій пошуку «юридична особа» та зазначити у графі «Запит» повне найменування або код ЄДРПОУ відповідної організації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»