• Посилання скопійовано

За завищення доходу в декларації загрожує кримінальна відповідальність

При внесенні недостовірних даних до податкової декларації, у тому числі коли дохід завищений, такі дії можуть мати правові наслідки у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності

За завищення доходу в декларації  загрожує кримінальна відповідальність

У листі від 25.09.2015 р. № 8960/С/99-99-10-03-02-14 податківці повідомили, що статтею 358 Кримінального кодексу передбачена відповідальність за підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином - підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його як підроблювачем, так і іншою особою.

Відповідальність передбачена і за службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів.

Таким чином, при внесенні недостовірних даних до податкової декларації, у тому числі коли дохід завищений, такі дії можуть мати правові наслідки у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності.

Водночас, особа вважається невиновною у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому Кримінальним кодексом і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»