• Посилання скопійовано

Наближається термін подання звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП

Київське міське відділення ФСС з ТВП повідомляє, що до 20 жовтня включно слід подати звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП за 9 місяців 2015 року

Наближається термін подання звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП

Відповідно до норм Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого постановою правління Фонду від 18.01.11 р. №4 страхувальники повинні будуть подати звітність у тому випадку, якщо в третьому кварталі поточного року був рух коштів по субрахунку, призначеному для обліку розрахунків із соціального  страхування. Тобто подавались заявки-розрахунки, проводилось фінансування матеріального забезпечення, нараховувались або сплачувались штрафні санкції по результатам перевірок по коштах ФСС з ТВП,  були самостійно виправлені помилки та повернуті надмірно замовлені кошти та існує непогашена заборгованість перед Фондом.

Якщо протягом звітного періоду підприємство, установа змінювало місцезнаходження, то після проведення остаточних розрахунків за попереднім місцем обліку, звіт необхідно подати за новим місцем обліку як страхувальника.

Звіти за формою Ф4-ФСС з ТВП подаються на вибір страхувальника одним із способів:

  • в електронній формі, за умови укладання відповідного договору з робочим органом відділення, при цьому обов’язково вказувати 12-значний реєстраційний код страхувальника та перевіряти правильність вказаного періоду звітності;
  •  на паперових носіях, в тому числі поштовим відправленням з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У разі надіслання звітів поштою страхувальник зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу робочого органу відділення не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання звіту – до 10 жовтня 2015 року.

У разі складання або подання звітності з недотриманням правил, заповнення в неповному обсязі, відсутності відбитка печатки та підписів керівника, головного бухгалтера, відповідальними особами ФСС з ТВП звіти прийняті не будуть.

При цьому, звертаємо Вашу увагу, що відповідно до статті 165-5 КУаАП, зокрема, за несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності, подання недостовірної звітності щодо використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування  у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу:

 - від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 грн до 255 грн) у разі вчинення правопорушення вперше,

 - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 340 грн) у разі повторного вчинення протягом року одного і того ж правопорушення.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»