• Посилання скопійовано

Єдинники 4-ої групи повинні подати до 10 жовтня уточнюючу або нову декларацію

Платникам єдиного податку 4-ої групи необхідно подати уточнюючі декларації з фіксованого податку або „звітну” декларацію платника єдиного за новою формою до 10 жовтня

Єдинники 4-ої групи повинні подати до 10 жовтня уточнюючу або нову декларацію

Платники єдиного податку четвертої групи за 2015 рік ще звітували за формою декларації з фіксованого сільськогосподарського податку, і відповідно податкові зобов’язання на 2015 рік нараховувалися помісячно. Як наслідок, в інтегрованій картці платника податку обліковуються податковий борг та умовно нараховані штрафні санкції.

У листі від 02.09.2015 р. № 32589/7/99-99-15-03-01-17 ДФСУ повідомила, що з метою скасування  суми податкового боргу та пені, що виникли внаслідок помісячних нарахувань та приведення їх у відповідність до квартальних нарахувань  платникам четвертої групи необхідно:

  • подати уточнюючі податкові декларації з фіксованого сільськогосподарського податку на 2015 рік (усіх декларацій, поданих у 2015 році) із заповненням розділу „нараховано до зменшення податкового зобов’язання”, що унеможливить виникнення штучного податкового боргу та умовно нарахованих штрафних санкцій;
  • подати „звітну” декларацію платника єдиного податку четвертої групи на 2015 рік за формою, затвердженою наказом № 578. Граничний термін подання декларацій платника єдиного податку четвертої групи - до 10.10.2015 (звертаємо увагу, що це субота).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»