• Посилання скопійовано

Заповнюємо рядок 22.1 декларації з ПДВ з позначкою «Звітна нова»

У службовому полі у рядку 22.1 декларації з ПДВ (з позначкою у спеціальному полі рядка 012 «Звітна нова») зазначається сума, обчислена відповідно до пп. 200-1.3 ПКУ на момент подання такої декларації

Заповнюємо рядок 22.1 декларації з ПДВ з позначкою «Звітна нова»

ДФС у Тернопільській області у листі від 14.09.2015 р. № 211/6/19-00-17-01-27/9315 нагадує: якщо після подання декларації платник податків подає нову декларацію із виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, то штрафи не застосовуються.

Така декларація заноситься до бази даних адресата звітності з ознакою «звітна нова» (якщо це передбачено формою) та «звітна» (якщо інше не передбачено формою), а надана раніше звітність отримує статус «До відома». Крім того, ознака «Звітний новий» проставляється також кожному наступному документу, надісланому до граничного терміну.

Орган ДФС визнає оригіналом електронний документ, отриманий останнім до закінчення граничного терміну подання податкової звітності, встановленого для подачі звітності у паперовому вигляді. Кожній попередній податковій звітності, що подана до граничного терміну подання звітності і була прийнята ОДПС у базі даних податкової звітності районного рівня, надається статус «До відома».

З рядка 22 декларації з ПДВ визначається сума перевищення від’ємного значення над сумою, обчисленою відповідно до пункту 200-1.3 ПКУ на момент подання податкової декларації. Визначена сума вказується у рядку 22.1 та зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (рядок 24). У разі якщо сума від’ємного значення (рядок 22) менша або дорівнює сумі, обчисленій відповідно до пункту 200-1.3 ПКУ на момент подання декларації, рядок 22.1 не заповнюється.

У відповідному службовому полі у рядку 22.1 декларації з ПДВ (з позначкою у спеціальному полі рядка 012 «Звітна нова») зазначається сума, обчислена відповідно до пп. 200-1.3 ПКУ на момент подання такої податкової декларації.

З метою коректного заповнення декларації платник податку може за відповідним запитом до ДФС отримати інформацію щодо реєстраційної суми на момент подання декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»