• Посилання скопійовано

Додаток 6 декларації акцизного податку: заповнюємо правильно

Визначення виду алкогольного напою з метою заповнення відповідних рядків додатку 6 Декларації акцизного податку здійснюється на підставі інформації, яка зазначена на виробі

Додаток 6 декларації акцизного податку: заповнюємо правильно

ДФС у Львівській області в індивідуальній податковій консультації від 02.11.2015 р. роз'яснила, що підакцизні товари підлягають відображенню в Додатку 6 Декларації акцизного податку наступним чином:

Рядок 1 – лікеро-горілчана продукція.

За ДСТУ 4257:2003 лікеро-горілчаний напій визначається як спиртний напій міцністю від 1,2 до 60% об’ємних одиниць, виготовлений змішуванням спирту етилового ректифікованого з напівфабрикатами та інгредієнтами.

У цьому рядку зазначаються горілки та лікеро-горілчані напої.

Горілки поділяються на горілки та горілки особливі. Лікеро-горілчані напої в свою чергу поділяються на групи: лікери, наливки, настоянки, бальзами, аперитиви, коктейлі, напої десертні.

Також у цьому рядку зазначаються слабоалкогольні напої – алкогольні напої з вмістом етилового спирту від 0,5 до 8,5% об’ємних одиниць та екстрактивних речовин не більш як 14,0 г на 100 см 3, виготовлені на основі водно-спиртової суміші з використанням інгредієнтів, напівфабрикатів та консервантів, насичені чи ненасичені діоксидом вуглецю, зокрема – “SHAKE”, “Лонгер”, “Бренді-кола”, “Ром-кола”, “Джин-тонік”, “Рево” та інші.

Рядок 2 – виноробна продукція, інші спиртові дистиляти, продукти з вмістом спирту етилового 8,5 % об’ємних одиниць та більше. Виноробна продукції – вина виноградні натуральні, вина натуральні кріплені, шампанські, ігристі, газовані, вермути, бренді, сусло виноградне та інші виноматеріали, коньяки, інші алкогольні напої з винограду, плодів та ягід.

На підставі цього у рядку 2 зазначають інші алкогольні напої, отримані шляхом переробки та збродження плодів та ягід, соків плодово-ягідних за спеціальною технологією міцністю до 8,5% об’ємних одиниць, а саме: сидри, перрі та інші.

Також у рядку 2 вказують інші спиртові дистиляти – віскі, ром, джин, текіла, продукти з вмістом спирту етилового 8,5% об’ємних одиниць та більше та інші товари, які не відносяться до рядка 1;

Рядок 3 – пиво.

Пиво – насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5% об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203. У цьому рядку зазначають пиво, пиво спеціальне – “BEERMIX”. При цьому пиво безалкогольне, яке зазначено у товарній позиції 2202 згідно з УКТ ЗЕД, не є підакцизним товаром.

На лицьовій стороні етикетки кожної пляшки або самої пляшки (іншого посуду) алкогольних напоїв, які реалізуються через торговельну мережу, в доступній для споживача формі згідно з чинним законодавством про мови вказуються загальна та власна назви виробу, вміст спирту (відсотків об’ємних одиниць).

Таким чином, визначення виду алкогольного напою з метою заповнення відповідних рядків Додатку 6 Декларації, здійснюється на підставі інформації, яка зазначена на відповідному виробі.

Аналогічне роз'яснення ДФСУ надала у листі від 22.10.2015 р. №9817/Б/99-99-21-05-14

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»