• Посилання скопійовано

Повернення неоплаченого товару: як відобразити в декларації з ПДВ?

Покупець повертає постачальнику товар, за який оплата не проводилась. Як діяти в такому випадку та як відобразити це в декларації з ПДВ, - роз'яснюють податківці

Повернення неоплаченого товару: як відобразити в декларації з ПДВ?

Якщо покупець повертає товар, за який оплата не проводилась, постачальник - платник ПДВ має право скласти розрахунок коригування до податкової накладної, складеної при здійсненні операцій з постачання такого товару, та зменшити нараховану суму податкових зобов'язань з ПДВ після реєстрації розрахунку коригування в ЄРПН.

Розрахунок коригування, складений платником ПДВ до податкової накладної, яка не підлягає наданню покупцю (неплатнику ПДВ), також покупцю не надається та відображається у розділі I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з ПДВ у відповідному рядку залежно від дати складання податкової накладної, до якої складається розрахунок коригування (до 01.02.2015 р. чи після 01.02.2015 р.).

Таке роз'яснення податківці надали у листі від 26.10.2015 р. №24301/10/28-10-06-11

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»