• Посилання скопійовано

Виправляємо помилку в додатку 1 до декларації з ПДВ

Подання додатку «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д 1)» є обов’язковим при заповненні рядків 16.1 – 16.1.6 декларації

Виправляємо помилку в додатку 1 до декларації з ПДВ

Міжрегіональне ГУ ДФС - Центральний офіс з обслуговування великих платників у листі від 29.10.2015 р. № 24334/10/28-10-06-11, серед іншого, нагадало також особливості заповнення додатку 1 до декларації з ПДВ.

Подання цього додатку «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д 1)» є обов’язковим при заповненні рядків 16.1 – 16.1.6 декларації. При цьому значення рядків («+» чи «-») залежить від того, в сторону зменшення чи збільшення здійснюється коригування сум податку на додану вартість.

Затвердженою формою таблиці 2 «Податковий кредит» Д1, в колонці 14 передбачено відображення суми податку на додану вартість з колонки 11 таблиці 2 «Податковий кредит» Д1, яка була включена до податкового кредиту, та не передбачено застосування знаків («+» чи «-»).

Якщо Д1 заповнено з помилковими даними, то для виправлення помилки, зокрема в уточнюючому Д1 необхідно:

  • повторити помилковий запис неправильно вказаної дати отримання розрахунку коригування, при цьому вартісні показники зазначаються зі знаком "-" (сторно);
  • вказати правильний запис за операцією з відповідним контрагентом (включаючи вартісні показники);
  • вказати у підсумковому рядку "Усього" нульову суму.

Докладніше про заповнення додатка 1 читайте в статті "Д1 та коригуючі рядки декларації" у свіжому номері "Дебета-Кредита" №46/2015 (16.11.2015)

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»