• Посилання скопійовано

Звіт про контрольовані операції за 2015 рік: особливості подання

У звіті про контрольовані операції за 2015 рік відображаються операції, здійснені у 2015 році, які відповідно до вимог Податкового кодексу у редакції з 13.08.2015 року, визначаються контрольованими

Звіт про контрольовані операції за 2015 рік: особливості подання

У листах від 12.11.2015 р. №25274/10/28-10-06-11 та №25277/10/28-10-06-11 податківці нагадують, що для цілей нарахування податку на прибуток контрольованими операціями є:

  • господарські операції, що впливають на об’єкт оподаткування сторін (сторони) таких операцій, що здійснюється платниками податків з пов’язаними особами – нерезидентами;
  • зовнішньоекономічні господарські операції з продажу товарів через комісіонерів – нерезидентів.

Окрім того, відповідно до пп. 39.2.1.7 ПКУ у редакції, чинній з 13.08.2015 року, господарські операції визначаються контрольованими, якщо одночасно виконуються такі умови:

- річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 50 млн грн (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік;

- обсяг таких господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 5 млн грн (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

Таким чином, у звіті про контрольовані операції за 2015 рік відображаються господарські операції здійснені у 2015 році, які відповідно до вимог ПКУ у редакції, чинній з 13.08.2015 року, визначаються контрольованими.

При цьому вимога щодо подання платниками податків інформації про здійснені контрольовані операції одночасно з поданням декларації з податку на прибуток не передбачена ст. 39 ПКУ у редакції, чинній з 13.08.2015 року.

Враховуючи вище викладене, господарські операції вважаються контрольованими, якщо здійснюються, зокрема між пов’язаними особами, одна з яких є нерезидентом. Господарські операції пов’язані з особами – резидентами не підлягають під визначення контрольованих.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»