• Посилання скопійовано

Оприлюднено нову форму декларації з податку на прибуток

Не пройшло й півроку... і нарешті Мінфін таки затвердив нову декларації з прибутку. Більш того, набрання чинності її заплановане уже на 1 грудня 2015 року. А отже, скоріш за все, що за 2015 рік будемо звітувати уже за новою формою

Оприлюднено нову форму декларації з податку на прибуток

Не пройшло й півроку... після оприлюднення проекту нової форми декларації з прибутку, як нарешті Мінфін наказом від 20.10.2015 року №897 таки затвердив цю форму.

Завантажити бланк нової декларації з прибутку можна тут (відкрийте вкладку "Версія від 01.12.2015 р.") >>>

Нагадаємо, що зміна форми податкової декларації і додатків до неї пов’язані з новим порядком визначення податкового зобов’язання з податку на прибуток з 2015 року.

Як змінилася нова форма?

Насамперед, її уніфіковано для всіх суб'єктів господарювання. Тобто замість 5 декларацій тепер маємо одну. Зокрема, ця форма подаватиметься й банками та страховими компаніями.

Окрім того, зменшено кількість додатків до декларації з 14 до 9:

  • Додаток АВ до рядка 20 АВ декларації  - "Розрахунок авансового внеску з податку на прибуток підприємств на суму виплачених дивідендів (прирівняних до них платежів)"
  • Додаток ЗП до рядка 16 ЗП декларації -  "Зменшення нарахованої суми податку"
  • Додаток ПН до рядка 23 ПН декларації - "Розрахунок (звіт) податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України» (Таблиця 1) і «Розрахунок прибутку від операцій з безпроцентними (дисконтними) облігаціями чи казначейськими зобов'язаннями» (Таблиця 2);
  •  Додаток ТЦ - "Самостійне коригування податкових зобов'язань платника податку з метою трансфертного ціноутворення" (тобто тепер маємо лише 1 таблицю в додатку замість двох, як раніше). 
  • Додаток ВП до рядків 27 - 30, 32 - 34, 36 - 38 декларації - "Розрахунок податкових зобов'язань за період, у якому виявлено помилку(и)";
  • Додаток РІ до рядка 03 РІ декларації - "Різниці". Це новий додаток, у якому згруповані всі різниці згідно з розділом III ПКУ, на які збільшується (зменшується) фінансовий результат.
  • Додаток ПЗ до рядка 05 ПЗ декларації - "Розрахунок прибутку, що звільняється від оподаткування" (Таблиця 1) і "Підстави для застосування пільги" (Таблиця 2);
  • Додаток АМ до рядка 1.2.1 додатка РІ до рядка 03 РІ декларації - "Інформація щодо нарахованої амортизації";
  • Додаток ЦП до рядка 4.1.3 додатка РІ до рядка 03 РІ декларації. 

Докладніше про зміни у формі декларації розкажемо одразу після опублікування Наказу, яке, як ми уже повідомляли раніше, заплановане на 1 грудня 2015 року.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Тобто скоріш за все саме за цієї формою декларації з прибутку будемо звітувати за 2015 рік.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»